Šta je hiperhidroza?

Znojenje je normalan fiziološki proces kojim organizam reguliše telesnu temperturu tako što oslobađa višak toplote. Izlučivanje nekoliko litara znoja dnevno je normalno. Međutim, ako telo stvara veće količine znoja koje nisu potrebne za regulaciju temperature, takvo stanje se naziva hiperhidroza. Najčešće se javlja u predelu lica, pazuha, dlanova, prepona i stopala.

Kako pomaže primena botoxa?

Botox je prirodni pročišćeni protein proizveden pomoću bakterije Clostridium botulinum, koji se primenjuje od početka 70-ih u raznim granama medicine, a u poslednjih 10-ak godina postao je jedan od najpopularnijih i najdelotvornijih estetskih tretmana za uklanjanje bora i lečenja prekomernog znojenja. Dejstvo botoksa zasniva se na blokiranju nervnih završetaka koji su odgovorni za lučenje znojnih žlezda.

BEZBOLNO

OD 80% DO 100%
REDUKCIJA ZNOJENJA

NEHIRURŠKI

Koliko dugo traje
efekat tretmana?

Tretman botox-om je jednostavan, bezbolan, nehiruški tretman koji traje svega nekoliko minuta. Ovim tretmanom znojenje se redukuje 80-100%, a rezultati su primetni i do 12 meseci. Idealan je za one sa brzim načinom života, poslovne ljude, sportiste…

Da li je tretman
botox-om bolan?

Tretman Botoxom podrazumeva aplikaciju lokalnog anestetika i leda, što pacijentu omogućava maksimalnu udobnost i bezbednost prilikom aplikovanja. Procedura podrazumeva 15-20 malih uboda finim iglama u predelu koji se tretira. Intervencija je bezbolna i traje kratko, između 10-15 min.

Da li postoje
neželjeni efekti?

Botox se metaboliše na mestu injektovanja, i ne širi se na ostale delove tela. Neželjeni efekti mogu da budu male crvene tačke od uboda iglom prilikom aplikovanja, ali one prolaze kroz nekoliko sati. Ne postoje dugoročni neželjeni efekti.

ZAKAŽITE BESPLATNE KONSULTACIJE
+381 60 02 77 043

ZAKAŽITE