U estetskoj medicini mezoterapija predstavlja idealan tretman za osveženje i podmlađivanje kože.

Ovo je najuspešnija i trenutno najpopularnija nehiruška metoda estetske medicine u svetu.

Sa koliko tretmana se rešavamo celulita?

Prilikom ovog tretmana specijalnom aparaturom u regije zahvaćene celulitom ubrizgavaju se mezoterapijski kokteli koji služe za razgradnju celulita i zatezanje kože. Koktele, nakon pregleda i stanja vaše kože, odnosno nivoa celulita, priprema i ubrizgava doktor. U zavisnosti od indikacije, u sastavu koktela mogu se naći neki od prirodnih ekstrakata, enzima, minerala, homeopatskih agenasa, vitaminskih kompleksa, amino-kiselina, kofein, articoka, karnitin, itd

Kako se mezoterapijom uklanja celulit?

Nakon pregleda doktor pocenjuje stanje vašeg celulita i počinje da rešava tri faktora odgovorna za negov nastanak:

1. formulom za razgradnju masti
2. formulom za poboljšanje cirkulacije
3. formulom za regeneraciju oštećenog vezivnog tkiva

osvežavanje kože

razgradnja celulita

zatezanje kože

Na koji način se postižu najbolji rezultati?

Za postizanje najboljih rezultata preporučuje se serija od 5 tretmana u razmaku od 7 dana. Za to vreme neophodno je unositi minimum 2 litra vode dnevno i pridržavati se korigovane ishrane koju ćete dobiti od našeg nutricioniste.
Najbolji rezultat se postiže ukoliko se 3 dana nakon mezoterapije celulita veže do 3 tretmana LPG aparatom, kako bi se aktivne komponente ubrizgane u potkožno masno tkivo bolje resorbovale i brže delovale.

Da li postoje neželjeni efekti?

Budući da se metoda zasniva na primeni mikro-injekcija, postupak je malo bolan, ali posle procedure nije potreban period oporavka. Moguć je blag otok, crvenilo i poneka modrica na mestu uboda, što prolazi kroz 3-5 dana.
Zbog svog delovanja mezoterapija se ne preporučuje tokom trudnoće i dojenja, osobama koje boluju od dijabetesa ili autoimunih bolesti, kao i onima sa kardiovaskularnim problemima i alergijama.

ZAKAŽITE BESPLATNE KONSULTACIJE
+381 60 02 77 043

ZAKAŽITE