Dermatohirurgija predstavlja savremen način brzog i pouzdanog uklanjanja svih promena na koži

(bradavice, papilomi, meki fibromi, keratoze, ksantelazme…).

U Kirei Centru svaka promena se uklanja u potpunosti samo jednom intervencijom

elektrohiruškim Hifrecator aparatom, bez recidiva i ožiljaka.

Najefikasnije uklanjanje bradavica i drugih izraslina uz pomoć Hyfrecator 2000

Zahvaljujući američkom aparatu Hyfrecator 2000 i dugogodišnjem iskustvu naših doktora u Kirei Centru možete brzo, lako i bezbedno ukloniti različite vrste izraslina na koži. Za svega nekoliko minuta možete se rešiti bradavica na potpuno bezbolan način na bilo kom delu tela, uključujući i lice, bez obzira na njihov broj i površinu.

BRZO

POUZDANO

BEZBOLNO

BEZ RECIDIVA

BEZ OŽILJAKA

Kako izgleda procedura uklanjanja bradavica i drugih izraslina?

Intervencija koja se radi nakon dejstva prethodno aplikovanog lokalnog anestetika i traje kratko, od svega par sekundi do nekoliko minuta, u zavisnosti od veličine i broja kožnih promena. Nakon uklanjanja, na mestima gde su bile promene nastaje prolazno crvenilo i u naredna 24 časa nastaje plitka, suva krasta koja nakon nekoliko dana otpada. Nakon intervencije klijentu se daju saveti o adekvatnoj kućnoj nezi i prevenciji.

ZAKAŽITE BESPLATNE KONSULTACIJE
+381 60 02 77 043

ZAKAŽITE

Koje sve vrste izraslina uklanjamo uz pomoć Hyfrecator 2000?

U Kirei centru tretiramo različite vrste izraslina na koži, a evo i kako da ih prepoznate:

Bradavice

(Verrucae vulgaris, Verrucae planae) – izrasline na koži, grublje od okolne kože na dodir sa neravnom površinom i najčešće su boje kože,. Bradavice izaziva humani papiloma virus (HPV). Mogu biti i tamnije boje, u nivou kože ili čak glatke.

Sebacealne hiperplazije

(Hyperplasio saebacealis) – benigno, relativno često oboljenje lojnih žlezda koje se uglavnom sreće kod odraslih osoba. U pitanju su beličaste promene iznad nivoa kože koje se najčešće nalaze na nosu, obrazima i čelu, redje na drugim delovima tela.

Papilomi

(Papilloma cutis) – poznati i kao “viseće bradavice“, najčešće se javljaju na vratu, u predelu pazuha, na gornjem delu trupa i očnim kapcima. Mogu biti pečurkastog ili kupastog oblika, veličine od 1 do 3 mm, boje normalne kože do tamno braon. Faktori za pojavu papiloma su gojaznost, hormonski disbalans i hronična iritacija. S obzirom na virusno poreklo postoji mogućnost samostalnog širenja po telu sa jednog mesta na drugo i prenošenja.

Aktinične keratoze

(Keratosis actinica) – površne lezije koje se vidjaju na regijama izloženim suncu – licu, grudnom košu, šakama, ušnim školjkama, koža glave kod muškaraca bez kose. Aktinične keratoze se smatraju prekanceroznim promenama i imaju potencijal da se razviju u spinocelularni karcinom te ih zbog toga ih treba tretirati. Tipično se vide kao jedna ili više manjih crvenih ili braonkastih fleka (makula) na koži, često sa perutanjem na površini.

Seboroične keratoze

(Keratosis seborrhoica) – benigne promene kože koje se najčešće javljaju u srednjem i starijem životnom dobu. Javljaju se kao okrugle i ovalne makule, jasno ograničene, žućkaste i mrke boje. One se postepeno pretvaraju u uzdignute, papilomatozne tvorevine koje dostižu i do dva-tri centimetra. Promene se obično javljaju u grupi, često simetrično raspoređene u predelima lica, grudi i leđa, ali i na koži abdomena i velikih pregiba.

Ksantelazme

(Xantelasma Palpebrarum) – žućkaste naslage u obliku pločica oko očiju. Ranije se mislilo da je uzrok formiranja ksantelazmi povećan nivo holesterola u krvi,ali je dokazano da ne postoji direktna uzročno – posledična veza već presudnu ulogu ima genetska predispozicija. Skidaju se jednom intervencijom u trajanju od 10-20 sekundi, potpuno bezbolno i beskrvno, bez ožiljaka i recidiva.

Papilomi

Seboroične keratoze

Ksantelazme

ZAKAŽITE BESPLATNE KONSULTACIJE
+381 60 02 77 043

ZAKAŽITE